maanantai 21. lokakuuta 2013

Uusi Antti esittäytyy


Olen 29 vuotias maatilan kasvatti Kiuruvedeltä ja diplomi-insinööri Aalto-yliopistosta. Vahvuuteni on kaikesta kiinnostuminen ja inspiraationi löytää kaiken sen massan seasta asiat, joissa voin käyttää muita vahvuuksiani toisten ihmisten, erilaisten yritysten sekä organisaatioiden auttamiseksi.  Muiksi vahvuuksiksi määrittelen kohdallani insinööriyden vahvistaman analyyttisen ajattelutavan, omaksumis- ja mukautumiskyvyn erilaisia ympäristöjä ja asioita kohtaan, toisen ihmisen huomioinnin sekä tarpeen tehdä asiat järkevästi.

Opintojeni vahvuus on niiden poikkitieteellisyys. Aiemmin Kuopiossa suoritettu koneinsinöörin tutkinto Savonia-ammattikorkeakoulusta motivoi minua laajentamaan tutkintoani koneopinnoista eteenpäin. Jotta ymmärtäisin tekniikan alaa laajemmin, opiskelin Aalto-yliopistossa koneenrakennustekniikan tuotekehitysopintojen tueksi kursseja tuotantotalouden laitoksella sekä silloin vielä erillään olleessa Helsingin Kauppakorkeakoulussa. Erikoistuin Otaniemessä teollisuustalouteen ja asiakaslähtöiseen tuotekehitykseen.

Ammatillisen puolen vahvuuksien vahvistamiseksi olen hankkinut opintojeni aikana, välissä ja jälkeen vaihteittain edeten kokemusta erilaisista tehtävistä teknologiateollisuuden yrityksissä koneistajan ja asentajan tehtävistä tuotekehitysinsinöörin tehtäviin. Tämä kokemuksen hankkiminen aina tuotantotason tehtävistä alkaen on osoittanut hyödyllisyytensä kaikissa myöhemmissä tehtävissänikin. Yrityspuolen lisäksi koulutusta ja mielenkiintoa vastaavaa työkokemusta on karttunut teollisuuden pk-yritysten liiketoiminnan kannattavuuden parantamiseen tähtäävästä tutkimuksesta ja kehitysprojekteista. Ajattelutavan ja näkemyksen laajentamisen nimissä sain kokemusta myös lääketieteellisestä ja hyvinvointiteknologiasta tehdessäni diplomityötäni ko. alan tuotteita ja prosesseja kehittävässä hankkeessa. Kotitilani maa- ja metsätyöt taas ovat opettaneet erityisesti yrittäjämäistä asennetta työntekoa kohtaan, minkä koen tärkeäksi vahvuudeksi myös toimittaessa osana suurempaa organisaatiota.

Työssä ja elämässä kaikkiaan minua inspiroivat uudet haasteet ja ainutlaatuiset kokemukset. Esimerkkinä tästä tieni vei minut suorittamaan varusmiespalvelusta tiedustelukomppaniassa moottoripyöräryhmän johtajana Kainuun prikaatissa. Moottoripyöräharrastus on tänä päivänäkin minulle tärkeä keino ladata akkuja ja tuulettaa ajatuksia.

 Motivaationi ja innostukseni yritysten kehittämiseen lähtevät aina pienimmän paikallisen yrityksen kannattavuuden ja kasvun parantamisesta aina koko maamme kannattavuuden ja kasvun parantamiseen sekä kansainvälisen kilpailukyvyn säilyttämiseen niin, että voimme luoda hyvinvointia myös tuleville sukupolville. Uusien näkökulmien saamiseksi hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja luomiseen sekä omaan tekemiseen hain inspiraatiota lähes puolen vuoden seikkailulla Cambridgessa, Englannissa. Kokemus avasikin silmiä ja kielitaito vahvistui samalla kuin itsestään. Ohjenuorana toiminnalleni niin työssä kuin elämässäni yleensäkin toimivat maanläheiset arvot ja etiikka sekä kehittymisen ylläpitäjänä ns. ”jalat maassa - pää pilvissä” ajattelutapa. Tämä tarkoittaa minulle unelmien tavoittelua ajattelemalla suuresti, pitämällä kuitenkin perusasiat ja realismi mielessä.

Toivottavasti tavataan pian!

 Syysterveisin,
 
Antti Huuskonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti