torstai 3. syyskuuta 2015

Talentriathlonista (työ)elämän muutokseen

Kuluvana vuonna Talentree tarjosi jatkoa edellisvuoden triathlonkoululle uusin ottein: paitsi että henkilöstölle ja asiakkaille tarjottiin mahdollisuutta treenata triathlonille (horisontissa häämötti Kuopio triathlon 8.8.2015), oli mietteissä myös tuoda näkyväksi ja käytännön tasolle Talentreen arvoja: elämän tasapaino, positiivisuus, vastuun kantaminen, jatkuva kehittyminen ja asiakkaan menestyminen saisivat taas jalkautua toimiston seinältä ja mielistämme jokapäiväiseen elämään.Tavoitteellinen urheilu vastaa monella tapaa tiukkaa yritystoimintaa: innostavat päämäärät ja tiimi ympärillä saavat jatkamaan silloinkin, kun oman mukavuusalueen rajat tulevat rytinällä vastaan. Positiivisuus on koetuksella vaikka tiedostaakin, että menestyminen vaatii tinkimätöntä työtä, aina uudelleen ja uudelleen astumista epämukavuusalueelle, sillä siellä se jatkuva kehittyminen vasta tapahtuu. Kuten yritystoiminnassa, myös urheilussa tarvitaan tasapainoa: tarvitaan työtä ja lepoa, liikettä ja ajattelua, kroppaa ja mieltä, jotta elämä kantaa menestykseen ja ihminen voi suorastaan paremmin kuin hyvin. Systemaattisella harjoittelulla sunnuntaiuiskentelijastakin voi tulla triathlonisti (kokemusta on, terveisin, nimim. Elävä esimerkki). Matka on tässä tapauksessa tärkeämpi, tai ainakin pitkäkestoisempi, kuin itse päämäärä, joten tottahan halusimme myös pitää hauskaa. Jos äärirajat tulevatkin vastaan, niin hymyssä suin ainakin.

Osallistujia kevättesteissä. Kuva; Marika Airila


Vänärillä treenaamassa keväisenä aamuna. Kuva: Marika Airila


Vaikka kasvu on Talentreen leipälaji, lihaskasvu ei ihan ydinosaamisaluettamme ole. Toimimme kuitenkin yhden luukun periaatteella, joten yhteistyökumppanin avulla tämäkin asia pistettiin järjestymään. Kuopiolainen Kuntokeskus Huippu otti näin ollen valmennusvastuun triathlonporukastamme, ja latasikin kevään ja kesän aikana pöytään huikean hyvän setin erilaisia harjoituksia, testejä ja vinkkejä itsenäiseen harjoitteluun.Yhteisharjoituksia on ollut 10, joissa ollaan käyty perinteisten triathlonlajien lisäksi läpi harjoitteita monipuolisesti, jotta jokainen on saanut vinkkejä myös itsenäiseen treenaukseen. Yhteisen taipaleen aikana on tutustunut porukassa uusiin ihmisiin paremmin ja oppinut heistä ihan eri puolia. On puhuttu kaikesta maan ja taivaan välillä, nähty toisemme ihan auki ja lopussa, ilon hetkellä ja kiroilemassa. On puhuttu bisneksiä lenkkipolulla, höpötetty asian vierestä ja paineltu ylös ja alas Puijon polkuja. Keksitty yhteisiä metkuja ja suunniteltu tulevia. Asiakkuudet, toimittajat, ystävyydet… kaikki ne ovat tässä suloisesti sekaisin, ihmisiähän me kaikki ollaan, yhtä hikisiä siinä epämukavuusalueen rajalla, tasapainoilemassa elämänsä kanssa.

Talentriathlon on kuitenkin ollut vielä enemmän. Siinä on avattu silmiä sille, miten käy kun ihminen ottaa vastuuta omasta hyvinvoinnistaan. Miten paljon henkinen suorituskyky onkaan riippuvainen fyysisestä jaksamisesta ja miten paljon hikinen urheilu ja joukkovoima antaa potkua selviytyä tiukoistakin tilanteista muussa elämässä. Useampikin osallistuja on kertonut, että treenaamisen kanssa yhtä aikaa on sattunut tosi rankkoja jaksoja töissä ja muussa elämässä; mutta miten niistä on ponnistettu urheilusta ja porukasta saatavalla energialla. Urheilun myötä kun muukin hyvinvoinnista huolehtiminen tuntuu asettuvan paremmin uomiinsa kuin itsekseen. Kuten eräs osallistuja asian ilmaisi; siinä sitä miettii, että haluatko olla aamulla väsynyt, krapulassa ja masentunut vai lähteä ajallaan virkeänä treeneihin? Ero henkiseen suorituskykyyn on valtava ja päätös muutaman kokeilukerran jälkeen todella helppo.
Tämä ei jää tähän! Tiivis koeryhmämme on niin vakuuttunut urheilun ja liikunnan hyödyistä, että olemme rohkeasti testanneet uusia palaverikäytäntöjä, haluamme viedä aktiivisen elämän ilosanomaa eteenpäin kukin omissa työyhteisöissämme ja laajemmaltikin. Haluamme myös saada yhä useamman mukaan oivaltamaan ja rakentamaan työskentelytapojen muutosta: kaikki on mahdollista, kun ryhdymme etsimään ratkaisuja. Oletko kiireinen ja stressaantunut? Loistavaa, niin mekin! Tuntuuko sinusta, ettei sinulla ole kapasiteettia mihinkään ylimääräiseen? Mahtavaa, tätä juuri tarvitset. Kapasiteetti kasvaa niin että kohisee! Kiinnostaisiko sinua voida paremmin ja parantaa suorituskykyäsi niin korvien välissä kuin fyysisestikin? Haluaisitko etsiä ratkaisuja työyhteisöjen paremminvointiin? Saapi nykäistä hihasta ja seuraa ilmoittelua muutenkin, tästä kuullaan vielä! Koska jos tämä porukka äärimmäisen kiireisiä yrittäjiä ja johtajia on siihen pystynyt, niin pystyvät kaikki. Suorituskyky on kaikkien etuoikeus. 

Innostavin terkuin, Suvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti