lauantai 14. helmikuuta 2015

Tuore talentti arvokkaiden kysymysten äärellä


Talentreen tiimi vahvistuu, kun hyppään mukaan harjoittelijan roolissa. Harjoittelu on osa opintojani ja tarkoitus olisikin valmistua kevään aikana Savonia ammattikorkeakoulusta, kansainvälisen liiketalouden linjalta. 

Pyrin hieman esittelemään itseäni peilaamalla omaa maailmaani Talentreen arvopohjaan. Näin toivon kertovani, miksi halusin liittyä talenttitiimiin ja miten koen yrityksen arvot oman elämäni kannalta. Samalla saan itse oivan tilaisuuden perehtyä ja sitoutua Talentreen maailmaan.

On sanomattakin selvää, että yritys, jonka visio on olla “Suomen paras työpaikka, joka oman esimerkkinsä kautta toimii alan suunnannäyttäjänä”, houkuttelee työntekijöitä. Vielä kun puhutaan yrityksestä, joka auttaa asiakkaita strategioiden ja visioiden luomisessa, on omien lupausten takana todennäköisesti seistävä (tai sehän tässä kuukausien aikana selviää).

Jo ensimmäisenä työpäivänä kävi selväksi, että Talentreen visio pitää sisällään enemmän kuin viihtyisän työympäristön luomisen. Paras työpaikka sitoo työntekijänsä yhteisiin arvoihin, strategiaa tukevien yhteisten tavoitteiden suunnittelemiseen ja oman työn luomiseen. Työpaikka, joka kannustaa heti ensimmäisenä päivänä toteuttamaan omia vahvuuksia ja osaamista, saa helposti työntekijän sisäisen yrittäjän aktivoitumaan.

Toinen huomion arvoinen pointti, joka jäi ensimmäisenä päivänä mieleen, oli yhdessä tekemisen tunne pilke silmäkulmassa. Tiimityöskentelyn taito näkyi heti esimerkiksi yrityksen sisustuksen uudelleen organisoimisesta. Virheitä tehtiin ja niistä opittiin. Kun ei itse osattu, pyydettiin naapuriyritystä apuun (kiitos Rocsolen Harrille ja hänen akkuporakoneelleen). Tuloksena syntyi uudelleen organisoidut työtilat ja yhdessä nikkaroitu uniikki työpöytä.

Kuva: Toimiston siivous käynnissä - ja vielä kesken ;)
Entäs se arvomaailma? Miten peilaisin Talentreen arvoja omaan elämääni?

Asiakkaan menestyminen

Syy ja seuraus. Talentreen missio kuuluu: “Talentree on yrityskasvattamo. Meidän tehtävämme on auttaa asiakkaitamme kasvamaan ja kehittymään”. Harjoitteluni tärkein tavoite on saada aikaan konkreettista kehittymistä ja siitä seuraavia tuloksia. Asiakkaan onnistuminen on suora palaute oman työn onnistumisesta.

Jatkuva kehittyminen

Vaikka viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että multitasking pikemminkin heikentää tuottavuutta, kuuluu se varmasti jokaisen perheellisen elämään. Tasapainoilu on ajoittain haastavaa, mutta oppimalla keskittymään hetkeen, jatkuvaa kehittymistä ja harjaantumista voi tapahtua. Oman, hektisen elämäni täyttää tällä hetkellä opiskeluun liittyvät viimeiset kurssit, opinnäytetyö ja alkanut harjoittelu. Tradenomiksi valmistuminen on kuitenkin vain välietappi ja hengähtämisen sijaan suunnitelmissa siintää jo opinnot Itä-Suomen yliopistolla kansainvälisen myynnin johtamisen parissa.

Positiivisuus

Tukka takana ja elämä edessä. Kehä kolmosen ulkopuolelle astuneena ja tuntemattomalle pohjalle elämän rakentaneena suosittelen kaikille epämukavuusalueelle käymistä tasaisin väliajoin. Pelkojen voittaminen avaa ovia ja mahdollisuuksia, jotka muuten jäisivät lukkojen taakse. Positiivinen asenne on helppo säilyttää, kun tietää selviytyvänsä kaikesta.Elämän tasapaino

Yrittäjäperheen kasvattina, työ on aina ollut luonnollinen osa elämääni. Kasvu, vastuuntunto ja kehittyminen ovat myös iso osa työn ulkopuolista arkea; siitä pitävät huolen 5- ja 6-vuotiaat pojat. Parhaimmat arjen irtiotot toteutuvat joogamatolla ja poikien harrastusten parissa. Tänä talvena olen opetellut myös säännöllistä avannossa pulahtamista.

Vastuun kantaminen

Se mitä tänään teemme, määrittelee paikkamme tulevaisuudessa. Kasvu ja kehittyminen, joka ei pohjaa vastuullisuuteen ja kestävään kehittymiseen, kääntyy nopeasti yrityksen voimavaroja syöväksi heikkoudeksi. Oli kyse yrityksestä tai yksittäisestä henkilöstä, muiden huomioonottaminen ja vastuun kantaminen tulisi sisällyttää jokapäiväiseen toimintaan.

Technopoliksen kuudes kerros tarjoaa oivan näköalapaikan yli Kuopion yrityskentän. Toivotaan että maisema muuttuu päivä päivältä aurinkoisemmaksi ja kevät tuo mukanaan toivottua kasvua!


Kasvua, kohtaamisia ja yhteistyötä odottaen, sekä hyvää ystävänpäivää toivottaen,

Kaisa Railanmaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti