Yksi tapa varmistaa yrityksen menestys ja tehdä sitä kuuluisaa ”jotain”, on ottaa yrityksen HR-toiminnot tarkastelun alle. Olethan huomioinut mm. nämä:
- Yhden virherekrytoinnin kustannus on jopa 40 % henkilön vuosipalkasta.
- Yhden sairauspäivän hinta on jopa 350 €.
- Yksi eläköityminen voi maksaa satojatuhansia euroja.
- Yrityksen edustaja on henkilökohtaisesti vastuussa YT-lain noudattamatta jättämisestä ja voidaan tuomita rangaistukseen rikoslain nojalla.
- Henkilöstöasioiden laiminlyönnin hinta on tuntikausia turhaan käytettyä työaikaa, virheitä, tyytymättömiä asiakkaita, maineen menetystä, turhautumista, työpahoinvointia jne.
Kuva: Talentreen oma poppoo oppimassa. HR-manageri tyytyväisenä etualalla. |
Esimerkkejä samanlaisista piiloutuvista ja kertautuvista kustannuksista on jokaisessa henkilöstöön liittyvässä toiminnossa ja prosessissa. Tämän vuoksi uskonkin siihen, että henkilöstöön liittyviin toimintoihin tulisi luoda mittarit ja seurantamenetelmät aivan kuten mihin tahansa muuhunkin toimintoon myynnistä tuotantoon. HR-toimintojen tulosta ja tehokkuutta voi ja pitää mitata tulosvastuullisena yksikkönä.
Liikkeelle voi lähteä tutustumalla esimerkiksi Tukholman yliopiston tohtorin ja dosentin Paula Liukkosen ajatuksiin ja malleihin siitä, kuinka omaan henkilöstöön liittyviä tunnuslukuja mitataan ja seurataan selkeästi ja helppojen työkalujen avulla.
http://www.paula-liukkonen.se/fi-utbildningsmat.htm
Käy myös testaamassa pika-analyysilla oman organisaatiosi HR-kunto:
https://digiumenterprise.com/answer/?sid=1161734&chk=33KQ4QJB
Pääsetkö puhtain paperein kesälaitumille? :)
Mittaroivin terveisin
Susanna
HR Manager
Talentree Oy
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti