tiistai 10. huhtikuuta 2012

Talenttipuu jatkaa versomistaan!

Hei kaikille! 

Olen Talentreen uusin kiinnitys, Olli Paavola. Aloitin Business Consultant-tehtävässä kokopäiväisesti huhtikuun alussa. Sisäänajovaihe alkoi osaltani jo helmikuussa ja toimin kaksi ensimmäistä kuukautta jaettuna resurssina edellisen työnantajani kanssa. Nyt kun talon tavat ovat jo tuttuja, voinkin keskittyä täysipainoisesti uuteen työhöni ja yhteistyöhön asiakkaidemme kanssa.

Edellisen työnantajani, Taloudellisen tiedotustoimiston tehtävissä, luennoin paljon työelämän muutoksista ja tulevaisuuden osaamistarpeista. Viestini nuorille oli se, että tulevaisuuden työelämässä tarvitaan monenlaisia taitoja. Yhden osaamisen varaan ei elämäänsä voi enää rakentaa, lukuun ottamatta harvoja poikkeuksia. Koulutus on hankittava, mutta osaaminen kasvaa ja kehittyy koko ajan. Toisaalta viestini työnantajille oli se, että nuorempi sukupolvi näkee koko työelämän hyvin eri tavoin. Tavoiteltavaa ei enää aina olekaan se, että työura luodaan samassa työpaikassa. Työpaikan ja työtehtävien vaihtumista ei pelätä, vaan se nähdään motivaatiota lisäävänä asiana.
Niin elää kuin opettaa, sanotaan. Olen koulutukseltani Filosofian maisteri, opiskeltuani pääaineenani yleistä historiaa. Tutkintooni kuuluvat myös yhteiskuntatieteiden ja kasvatustieteiden opinnot. Aloitin työurani koulumaailmassa vuonna 2003, josta siirryin elinkeinoelämän etujärjestö-tehtäviin vuoden 2009 alussa. Työnkuvani mahdollisti aitiopaikan eri toimialojen kehitystarpeiden seuraamiseen. Toisaalta pystyin hyödyntämään eri koulutustilaisuuksissa koulupuolelta hankkimaani esiintymiskokemusta.

Oma urapolkuni konsultin työhön ei olekaan ollut se tyypillisin, mutta kuvastaa hyvin tämän päivän työelämää. Toimialojen ja työtehtävien väliset rajat madaltuvat ja kaltaisiani ”rajanylittäjiä” on yhä enemmän. Näen monipuolisen taustan myös vahvuudekseni. Voin katsoa asioita useammasta eri näkökulmasta, mikä on yleensä aina kokonaisuuden kannalta hyvä asia. Paras lopputulos saavutetaan usein siten, että erilaisia osaajia laitetaan yhteen. Tämä on oivallettu Talentreellä hyvin.

Tartun innolla uuteen työhöni. Vastuualueenani tulee olemaan erityisesti Talentreen koulutus- ja valmennuspuolen kehittäminen sekä koulutusten pitäminen ja organisointi. Yhtä lailla olen aktiivisesti mukana konsultin roolissa vastaamassa yritysten kehittämistarpeisiin. Kokonaisvaltaiseen strategiatyöhön liittyvät keskeisesti myös osaamisen kehittäminen ja johtaminen sekä henkilöstön työhyvinvointiin panostaminen. Nämä ovat myös teemoja, joissa olen omimmillani.

Aurinkoista kevättä, nähdään pian!


Terveisin,


Olli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti